Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht, 7 dagen per week bellen met nr. 085 - 8000 079 Wist u, dat u met elke verzekeringspolis bij ons terecht kunt?Uw uitvaartkosten inzichtelijk maken? Vraag een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.

Opbaring

Over het algemeen wordt ervoor gekozen om iemand thuis, in de kerk of in een rouwcentrum op te baren maar het komt steeds vaker voor dat een overledene bijvoorbeeld in een clubhuis of verenigingsgebouw wordt opgebaard.

Ook een combinatie is mogelijk waarbij de overledene de eerste dagen na het overlijden thuis opgebaard is en pas de laatste dagen in een rouwcentrum wordt opgebaard.

Veel is in overleg mogelijk maar in alle gevallen is een goede koeling een vereiste. Het nadeel hiervan is dat de koeling geluid maakt. Dit kan enigszins verzacht worden door achtergrondmuziek maar is nooit helemaal te vermijden. Vaak wordt er wierook of kaarsen gebrand als er een wake gehouden wordt. Soms worden er persoonlijk voorwerpen in of op de kist gelegd of tussen de handen van de overledene geplaatst en de meeste rouwcentra geven de mogelijkheid om de ruimte zelf aan te kleden met kaarsen of persoonlijk objecten van de overledene.

Thuisopbaring:
Bouman Uitvaartzorg heeft alle middelen en benodigdheden om een thuis-opbaring te verzorgen. Men kiest vaak voor deze mogelijkheid om de laatste dagen voor het afscheid dicht bij een dierbare te zijn, zonder afhankelijk te zijn van toegangstijden van een rouwcentrum. Aangezien wij zelf alle benodigdheden hebben om een thuis-opbaring te verzorgen, kan dit binnen korte tijd gerealiseerd worden conform uw wens(en). Dit kan in een woonkamer, maar ook een slaapkamer of serre. De ruimte kan worden aangekleed met kaarsen, rouwbloemwerken en kamerschermen (zie foto).

Wij hoeven alle materialen niet elders te huren, waardoor wij snel, en ook tegen een eerlijk tarief, een volledige thuis-opbaring kunnen verzorgen.

Foto van een door ons verzorgde thuis-opbaring

Terug naar overzicht

  • Nieuwsberichten

  • footer bouman
    Copyright Bouman UitvaartzorgCopyright © 2017 Bouman Uitvaartzorg | Realisatie: Attentic | Algemene voorwaarden | Sitemap