Wilt u een persoonlijk gesprek?

Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs.

Image is not available
Uw uitvaartwensen vastleggen?

Vraag dan ons gratis wensenboekje aan.

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
PlayPause
Slider
Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht, 7 dagen per week bellen met nr. 085 - 8000 079 Wist u, dat u met elke verzekeringspolis bij ons terecht kunt?Uw uitvaartkosten inzichtelijk maken? Vraag een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.

Uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten

17 mei, 2017

Voor senioren is het zeer goed mogelijk om een verzekering af te sluiten om de kosten voor de eigen begrafenis of crematie te dekken. Bij een leidende uitvaartverzekeraar als Nuvema kan dit zelfs tot de leeftijd van 75 jaar. Uiteraard is de medische doorlichting intensiever dan voor twintigers of dertigers en zal de maandelijkse premie een stuk hoger uitvallen.

De vraag is daarom of het ook zinvol is om op latere leeftijd een uitvaartpolis af te sluiten. Naarmate u ouder wordt, betaalt u namelijk steeds meer premie aan de verzekeraar, omdat het risico op overlijden groter wordt. Voor een uitvaart met een waarde van 7.000 loopt de premie voor senioren op tot enkele tientallen euro’s per maand. Aan de andere kant hoeven uw nabestaanden niet op te draaien voor de kosten van uw uitvaart. Dat is wel zo prettig.

Medische acceptatie voor senioren
Bij personen ouder dan 60 jaar is er gemiddeld gezien vaker sprake van een chronische ziekte of een aandoening die tot hospitalisatie heeft geleid. Voor senioren omvat de medische acceptatie voor een uitvaartverzekering daarom meer dan slechts het invullen van een gezondheidsverklaring. Er zal worden doorgevraagd over ziekten, behandelingen in het verleden, de lichamelijke conditie en andere aspecten rond de gezondheid.

In sommige gevallen zal een door de verzekeraar aangewezen arts moeten worden bezocht. De procedure verschilt van bedrijf tot bedrijf.

Na de medische doorlichting zijn er doorgaans 3 opties:

De verzekering wordt normaal toegewezen.

  • De verzekering wordt toegewezen met inachtneming van zogeheten carenz-jaren. Dit houdt in dat indien de verzekerde kort na het afsluiten van de polis komt te overlijden er niet wordt uitgekeerd. Er kunnen 2, 3 of meer carenzjaren in een polis worden opgenomen.
  • De verzekering wordt afgewezen vanwege een te grote kans op vroegtijdig overlijden.

De prijs van een uitvaartverzekering voor senioren
De leeftijd en de gezondheid zijn zoals gezegd twee belangrijke factoren die de hoogte van de maandelijkse premie beïnvloeden. De verzekeraar zal proberen in te schatten hoeveel jaren een verzekerde nog zal storten. Bij veel maatschappijen loopt de premiebetaling door tot het 85ste jaar. Hierna hoeft er niet meer betaald te worden, maar blijft de dekking volledig intact.

Ervan uitgaande dat een polis wordt afgesloten voor een uitkeringsbedrag van 7000 euro, zullen 45+ers gemiddeld 10 tot 20 euro premie per maand betalen. 55+ers kunnen op een maandelijks premiebedrag van 20 tot 40 euro rekenen en voor 65+ers zal de premie ergens tussen 40 en 70 euro per maand liggen. Voor vrouwen is de premie gemiddeld altijd enkele euro’s minder dan voor mannen.

Een uitvaartdeposito als alternatief
Indien een verzekeringsmaatschappij niet bereid is om het risico te nemen tot het verzekeren van de uitvaartkosten, of hiervoor een té hoog premiebedrag vraagt, is een uitvaartdeposito een goed alternatief. Dit is te vergelijken met een spaarfonds. Door elke maand een vast bedrag te storten (bijvoorbeeld 50 euro) ontstaat er over tijd een flinke reserve om de uitvaartkosten geheel of grotendeels te dekken. De rente ligt bij een uitvaartdeposito een stuk hoger dan bij een normale spaarrekening.

Meer informatie: UitvaartNet.nl/uitvaartverzekering

Terug naar nieuwsoverzicht
  • Nieuwsberichten

  • footer bouman
    Copyright Bouman UitvaartzorgCopyright © 2017 Bouman Uitvaartzorg | Realisatie: Attentic | Algemene voorwaarden | Sitemap