Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht, 7 dagen per week bellen met nr. 085 - 8000 079 Wist u, dat u met elke verzekeringspolis bij ons terecht kunt?Uw uitvaartkosten inzichtelijk maken? Vraag een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina proberen wij in te gaan op vragen die ons regelmatig worden gesteld. Mocht uw vraag hiermee niet beantwoord zijn, neemt u dan gerust contact met ons op.

De kosten voor een crematie zijn gemiddeld tussen de €2500,00 en €5000,00. De kosten voor een begrafenis zijn gemiddeld tussen de €3000,00 en €6750,00. Omdat deze kosten een globale schatting zijn, raden wij u aan een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen. Op deze manier ontvangt u een overzicht omtrent uw wens(en).

Wat bepaald de kosten?
– Of het om een crematie of begrafenis gaat
– De kosten voor het begraven (per gemeente verschillend)
– De uitvaartkist
– De locatie van de uitvaart (crematorium, kerk, rouwcentrum of elders)
– Rouwvervoer (Indien u bijvoorbeeld een koets met paarden wenst, of ander speciaal rouwvervoer)

In bovengenoemde schatting gaan wij uit van een grijze rouwauto, een uitvaartkist van €500,00, plechtigheid in uitvaartcentrum of crematorium, 50 rouwkaarten, basistarief Bouman Uitvaartzorg, gemiddelde kosten voor het begraven, indien crematie het gemiddelde tarief van het crematorium en een gedeelte onvoorzien.

In goed overleg met het crematorium is het in de meeste gevallen geen probleem om bij de invoer van de overledene in de crematieoven aanwezig te zijn. Het aantal personen dat mee mag naar de crematieruimte is beperkt. Bij de meeste crematoria mogen er maximaal 10 personen mee. Onze uitvaartverzorgers kunnen u hierover informeren.

Ja, dat is toegestaan. Wel dient het lichaam van de overledene omhult te zijn. Dit kan door gebruik te maken van een lijkwade en opbaarplank.

Voorbeeld van een opbaarplank:

opbaarbodembak

Nee, dat hoeft niet. Er kan ook gekozen worden voor opbaring in een verzorgingshuis of in het huis van de overledene/familie. Het laatste wordt ook wel thuisopbaring genoemd. Wij hebben de materialen en benodigdheden om een thuisopbaring te verzorgen.

Bij een thuisopbaring maken wij gebruik van een koelplaat. Deze koelplaat kan bij een bed-opbaring onder de overledene worden gelegd. Indien de overledene thuis in de kist wordt opgbaard, zal de kist op de koelplaat worden geplaatst.

Afbeelding van een koeling (deze kan worden gebruikt voor een bed-opbaring en kist-opbaring)

k147k-koelplaat-new

Na een overlijden mag de overledene niet binnen 36 uren begraven of gecremeerd worden. Een begrafenis of crematie dient op uiterlijk de zesde werkdag na het overlijden plaats te vinden. Dit wordt geregeld in de wet op de lijkbezorging.

Indien men van bovengenoemd termijn wil afwijken, dient hiervoor toestemming te worden gevraagd aan de officier van justitie.

Ook dan kunt u bij ons terecht. In dat geval kunt u een maximaal budget aangeven. Wij zullen er voor zorgen dat alles (afhankelijk van de hoogte) binnen het budget valt.

U zult het zogenoemde “Ledenvoordeel” bij de verzekeraar verliezen. Aangezien kleinere uitvaartondernemingen (zoals Bouman Uitvaartzorg) geen hoge marges hanteren, zult u uiteindelijk voordeliger uit zijn.

Ja, u kunt altijd een kosteloos en geheel vrijblijvend gesprek bij ons aanvragen. Neemt u in dat geval even contact met ons op. Een van onze uitvaartverzorgers zal dan bij u thuis komen om allerlei zaken met u te bespreken en een kostenbegroting op te stellen. Zo kunt u zien of uw verzekering nog dekkend is, of als u voor uzelf graag overzicht wilt. In tegenstelling tot vele uitvaartondernemingen, is een voorbespreking met ons altijd gratis, en verplicht u tot niets.

Ja, u kunt met elke polis bij ons terecht. Enkele voorbeelden zijn: Yarden, Monuta, Klaverblad, Reaal, maar ook De Laatste Eer, andere uitvaartverenigingen. Wij kunnen indien u wenst de afhandeling van de uitvaartverzekering op ons nemen. De verzekeraars zullen altijd in brieven vermelden dat u hen moet bellen, dat is dus niet zo. U mag zelf een uitvaartverzorger kiezen waarbij u een goed gevoel heeft, en uw verzekering blijft dan ook altijd geldig, en zal dan in de vorm van een geldbedrag worden uitgekeerd waarvan nabestaanden de nota kunnen voldoen. Kijk op uw polis hoe hoog de uitkering dan zal zijn.

  • Nieuwsberichten

  • footer bouman
    Copyright Bouman UitvaartzorgCopyright © 2017 Bouman Uitvaartzorg | Realisatie: Attentic | Algemene voorwaarden | Sitemap