Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht, 7 dagen per week bellen met nr. 085 - 8000 079 Wist u, dat u met elke verzekeringspolis bij ons terecht kunt?Uw uitvaartkosten inzichtelijk maken? Vraag een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.

De Uitvaart

Het afscheid van een dierbare is een persoonlijke gebeurtenis. Ieder leeft zijn of haar leven op een eigen manier. Het afscheid en de uitvaart dient daar bij te passen. Een goede uitvaart bestaat niet alleen uit het voldoen van de wensen van de overledene. Voor Bouman Uitvaartzorg is het ook belangrijk dat de nabestaanden goed afscheid kunnen nemen. Dit zal helpen bij het verwerken van het verlies en het rouwproces. We kennen allemaal de traditionele uitvaart met koffie en cake. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk. Heeft u andere wensen dan zijn onze medewerkers u ook graag van dienst. Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis. Toch betekent dit niet dat er dan alleen aan het verdriet moet worden gedacht.

Vier het leven van de overledene op gepaste wijze

Een uitvaart is ook bedoelt om het leven van de overledene te vieren. Om stil te staan wat hij of zij betekent heeft. De nabestaanden en dierbaren nemen afscheid. Toch is dit ook het moment om mooie herinneringen te delen. Dit kan in vele vormen en uitingen. Religie kan een belangrijke rol spelen bij de begrafenis of de crematie. Hierbij zal de kerk of de religieuze instelling dan ook gehoord worden. Samen met onze uitvaartverzorger wordt bepaalt hoe de uitvaart eruit zal zien en welke beslissingen er worden genomen.

Het is mogelijk om in een traditionele houten kist te worden opgebaard. Ook hier zijn weer verschillende mogelijkheden te bedenken. Kinderen en kleinkinderen bieden wij de mogelijkheid om de kist te beschilderen. Dit zorgt voor een zeer persoonlijk afscheid en helpt ook de kinderen bij het delen van herinneringen en het verwerken van het verlies. De overledene hoeft niet in een houten kist te worden opgebaard. Dit kan ook in een kist van steigerhout of een kist van karton zijn. Zelfs het worden opgebaard in een lijkwade is mogelijk.

Een persoonlijk afscheid

Doordat ieder persoon verschillend is dient het afscheid persoonlijk te zijn en te passen bij de overledene. De herdenkingsdienst die hoeft dan ook niet te worden gehouden in een kerk of aula. Dit kan ook op een plek zijn die kenmerkend was in het leven van de overledene. Ook in een buurthuis of een verenigingsgebouw kan de afscheidsplechtigheid plaatsvinden. Het afscheid past dan ook echt bij de overleden persoon en zal zorgen voor mooie en warme herinneringen.

Een uitvaart is niet alleen afscheid nemen van een dierbare maar ook de start van het rouwproces. Juist daarom is het belangrijk om een mooi en passend afscheid samen te stellen. Dat is de taak van de uitvaartverzorger van Bouman Uitvaartzorg. Overlijden is een belangrijk deel van het leven. De dierbaren en nabestaanden zullen het verlies beter kunnen verwerken als er een persoonlijk afscheid is. Een afscheid wat echt past bij de overledene. Wilt u uw eigen uitvaart bespreken dan is dit ook mogelijk. Dit kan door een vrijblijvend informatief gesprek met één van onze medewerkers aan te gaan. Wij zullen dan de mogelijkheden met u bespreken. U zult merken dat er meer mogelijk is dan u denkt.

De voorbespreking

Lees meer

Begraven of cremeren

Lees meer

De uitvaartverzekering

Lees meer

Kisten

Lees meer

De laatste verzorging

Lees meer

Opbaring

Lees meer

Persoonlijke wensen

Lees meer

Rouwbloemwerk

Lees meer

De rouwkaart

Lees meer

Rouwvervoer

Lees meer
footer bouman
Copyright Bouman UitvaartzorgCopyright © 2017 Bouman Uitvaartzorg | Realisatie: Attentic | Algemene voorwaarden | Sitemap