Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht, 7 dagen per week bellen met nr. 085 - 8000 079 Wist u, dat u met elke verzekeringspolis bij ons terecht kunt?Uw uitvaartkosten inzichtelijk maken? Vraag een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.

De laatste verzorging

Bouman Uitvaartzorg gaat met de tijd mee. De laatste jaren willen steeds meer nabestaanden bij deze taak aanwezig zijn. Dit is mogelijk indien u of andere dierbaren daar behoefte aan hebben. Het aanwezig zijn bij het afleggen (dit is een term die ook voor de laatste verzorging wordt gebruikt) kan helpen bij het verwerkingsproces. Voor de nabestaanden is het belangrijk dat er mogelijkheden zijn voor een goede rouwverwerking.

De laatste verzorging kan troost bieden en ook bemoedigend werken. U kunt dan de persoonlijke aandacht geven die u wenst voor de overledene. Wat de rol voor de nabestaanden is bij de laatste verzorging kan worden besproken met de uitvaartverzorger. U kunt ervoor kiezen om actief een rol te spelen. Dit kan bij het wassen of het omkleden zijn. Wilt u dit liever niet dan kan alleen aanwezig zijn bij de laatste verzorging al troost bieden. Voor onze medewerkers is het belangrijk dat de nabestaanden en de dierbaren zich gehoord voelen. Dat deze goed afscheid kunnen nemen. Dit is de eerste stap in het rouwverwerkingsproces. Bouman Uitvaartzorg is u graag van dienst en zal u bijstaan met vakbekwame uitvaartverzorgers.

Het is bijna altijd mogelijk om zelf de laatste verzorging te geven aan de overledene, of enkel aanwezig te zijn. Dit kan ook bij een overlijden in een ziekenhuis of verzorgingshuis.

Terug naar overzicht

  • Nieuwsberichten

  • footer bouman
    Copyright Bouman UitvaartzorgCopyright © 2017 Bouman Uitvaartzorg | Realisatie: Attentic | Algemene voorwaarden | Sitemap